MJOP (Meerjaren Onderhoudsplan)

MEERJARENONDERHOUDSPLAN (MJOP)

Afspraak binnen een week.

Met een MJOP heb je helder inzicht in onderhoudskosten en de benodigde reservering. ECHT Gekeurd maakt duidelijke en uitgebreide MJOP’s met een sterke prijs/kwaliteit-verhouding.

MJOP laten opstellen

Als VvE of woningcorporatie ben je verantwoordelijk voor al het onderhoud aan de woningen, het wooncomplex, de gemeenschappelijke ruimtes, leidingwerk en installaties voor gas en elektra. Het is niet gemakkelijk om hier zelf overzicht op te houden. Laat daarom een Meerjarenonderhoudsplan opstellen door ECHT Gekeurd. Dan krijg je direct inzicht in het benodigde onderhoud en de te verwachten onderhoudskosten voor de komende jaren.

VvE’s zijn verplicht een MJOP te (laten) maken. Ook voor woningcorporaties en vastgoedbeheerders is het prettig om een betrouwbaar Meerjarenonderhoudsplan te hebben. Je weet dan wat je maandelijks moet reserveren voor het onderhoud en een financiële buffer, en je voorkomt onverwachte hoge kosten.

Een MJOP door ECHT Gekeurd is betrouwbaar en uitgebreid. We nemen de tijd voor de bouwkundige inspectie en maken een zorgvuldig, goed onderbouwd onderhoudsplan, inclusief advies over preventief onderhoud.

Waarom een MJOP door ECHT Gekeurd?

✔ Direct inzicht in planmatig onderhoud en onderhoudskosten

✔ Geldbesparing door advies over slim preventief onderhoud

✔ Voldoet aan de wettelijke verplichtingen voor VvE’s

✔ Uitgebreide inspectie en helder onderhoudsplan

✔ Snel een afspraak in heel Noord-Holland

✔ Mogelijkheid tot advies en prijsindicatie voor verduurzaming

Waarom een MJOP?

Hoe maken wij een MJOP?

Het laten opstellen van een Meerjarenonderhoudsplan heeft belangrijke voordelen. Tenminste: als het een goed MJOP is. Daarom nemen we bij ECHT Gekeurd ruim de tijd voor een inspectie. Onze experts zijn deskundig en zorgvuldig, en hebben ruime bouwkundige kennis. Het MJOP wordt altijd opgesteld volgens de NEN-2767.

In het Meerjarenonderhoudsplan staat alle informatie over de staat van het pand. Er staat per bouwdeel wat de verwachte levensduur is, welke kosten je kunt verwachten voor het onderhoud en welke onderhoudsmaatregel(en) of reparaties je moet laten uitvoeren. Ook eventuele gebreken staan erin vermeld.

We inspecteren onder meer de volgende punten:

– Het buitenterrein en de bestrating
– Aanwezige parkeergarages of -gelegenheid
– Het schilderwerk en vloersysteem
– Bouwkundige opname van daken, dakbedekking, gevels en balkons
– Bouwkundige opname van muren, vloeren en plafonds in gemeenschappelijke ruimtes
– Conditiemeting van alle bouwdelen
– Conditiemeting van leidingwerk en installaties (gas, water, elektra)
– Aanvullende mogelijkheid tot advies over verduurzaming
– Mogelijkheden tot preventief onderhoud om levensduur te verlengen

In het MJOP verwerkt de inspecteur alle resultaten tot een overzichtelijk rapport met helder onderhoudsplan en begroting voor de komende 15+ jaar.

Waar controleren wij op?

Meerjarenonderhoudsplan laten opstellen in Noord-Holland

ECHT Gekeurd werkt exclusief in Noord-Holland. Hierdoor zijn we altijd in de buurt en snel bereikbaar. En we doen meer dan alleen MJOP’s opstellen: je kunt ons ook inschakelen voor bouwkundige keuringen, woonark-inspecties, bouwkundige nulmetingen en vochtonderzoeken.

MJOP in Noord-Holland

Afspraak maken?

Heb je interesse in een Meerjarenonderhoudsplan door ECHT Gekeurd? Neem contact met ons op voor een afspraak. Meestal kunnen we binnen 48 uur langskomen.

Offerte of informatie aanvragen