Energielabel voor je woning: zo geregeld

ENERGIELABEL VOOR JE WONING: ZO GEREGELD

Wat is het energielabel?

Met het energielabel zie je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning of pand is. Het label loopt van A++ tot G: zeer zuinig tot zeer onzuinig. Het energielabel geeft inzicht in geschat energieverbruik en mogelijkheden voor verduurzaming. Ga je een huis of ander gebouw verkopen of verhuren? Dan ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen. Heb je dit niet, dan riskeer je een boete.

Gelukkig kun je bij ECHT Gekeurd eenvoudig een energielabel aanvragen. Zo geregeld!

Hoe werkt een energielabel aanvragen?

Je moet het energielabel kunnen aantonen op moment van oplevering, en je moet het vermelden bij online verkoop- of verhuuradvertenties. Dit wordt streng gecontroleerd. Het is dus verstandig je energielabel tijdig aan te vragen.

Je regelt dit gemakkelijk via ECHT Gekeurd. Wil je een energielabel aanvragen, dan plannen we een afspraak met één van onze gecertificeerde energieadviseurs. Deze bezoekt de locatie en beoordeelt het pand op afmetingen, bouwjaar, warmtebronnen, isolatie, zonnepanelen en zonneboiler, beglazing en ventilatie. Hieruit volgt het energielabel, samen met een overzicht van energiebesparende mogelijkheden.

Energielabel nodig?

De voordelen van een energielabel

Het energielabel heeft voordelen voor jou als verkoper of verhuurder. Is het pand aantoonbaar energiezuinig, dan verhoogt dat de marktwaarde. Een energiezuinige woning betekent immers lagere energiekosten en meer wooncomfort.

Daarnaast kunnen we, bij levering van het energielabel, maatwerkadvies voor energiebesparende maatregelen geven. De energieadviseurs van ECHT Gekeurd zijn echte specialisten en weten precies met welke duurzaamheidsinvesteringen je maximaal rendement behaalt.

Voordelen van een energielabel

Voorlopig of definitief energielabel?

In 2015 kreeg elke woning een voorlopig energielabel. Dit voorlopige energielabel is geen vervanging voor een energielabel dat is vastgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Het voorlopig energielabel is namelijk gebaseerd op een schatting, terwijl bij een definitief energielabel het pand ter plaatse wordt beoordeeld.

Voor verkoop of verhuur is een voorlopig energielabel dus niet voldoende.

Voorlopig of definitief energielabel?

Energielabel aanvragen bij ECHT Gekeurd

ECHT Gekeurd is vastgoedspecialist in Alkmaar en omgeving. We staan voor een professionele en persoonlijke aanpak, met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Wat ons uniek maakt is onze focus op de lokale vastgoedmarkt. We werken exclusief in de gemeente Alkmaar en directe omgeving.

Heb je een energielabel nodig voor een woning, bedrijfspand of ander gebouw? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

Energielabel aanvragen

Offerte of informatie aanvragen